Det sker

 

 

Sommer & efterår:

ARRANGEMENTER 2017

 

Torsdag d. 1. juni kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe. Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden. Mødested: Torvet 1, Farsø. 50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

 

Lørdag d. 10. juni kl. 14.00

Fernisering på udstillingen ”Vesthimmerlandske kunstnere i dialog med Johannes V. Jensen”.

En række vesthimmerlandske kunstnere går på opdagelse i Johannes V. Jensens liv og forfatterskab og omsætter inspirationen herfra til malerier og skulpturer udtrykt i et moderne formsprog. Værkerne udstilles på Johannes V. Jensen Museet i perioden 10. juni – 1. september 2017.

Der serveres vin og kanapeer ved ferniseringen. Fri entre

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Tirsdag d. 13. juni kl. 18.30 – ca. 21.30

Bustur i Johannes V. Jensens fodspor

En bustur i det smukke sommerland rundt til steder i Farsø og Vesthimmerland, der havde betydning for Johannes V. Jensen i hans barndoms- og ungdomsår, og til lokaliteter beskrevet i nogle af hans Himmerlandshistorier. Aftenen afsluttes med oplæsning og hyggeligt samvær på museet. Jens Munk guider og læser op.

Mødested: Busterminalen i Farsø.

150 kr. inkl. bus og kaffe m. kage

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Torsdag d. 15. juni kl. 15.00 - 17.00:

Syng sammen med Johannes V.

Til arrangementet vil sangelever fra Vesthimmerlands Kulturskole synge for på Johannes V. Jensens sange fra højskolesangbogen, bl.a. sange som "En sømand har sin enegang" og "Hvor smiler fager den danske kyst". Sangene akkompagneres af Kulturskolens sanglærer Line Mortensen og undervejs hører vi om historierne bag de enkelte sange.

Der serveres kaffe og kage. Fri entre

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

Arrangør: Vesthimmerlands Kulturskole og Johannes V. Jensen Museet

 

 

Tirsdag d. 20. juni kl. 19.30 – 21.00

Rundvisning på Johannes V. Jensen Museet.

Med udgangspunkt i museets samlinger fortæller Hans Støttrup den spændende og dramatiske historie om Johannes V. Jensen: Om hans familie og det konfliktfyldte forhold til søsteren Thit, om hans forfatterskab og om hans andre kunstneriske udfoldelser. 50 kr. inkl. kaffe.

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Lørdag d. 8. juli kl. 14.00:

En familie med passion for motorcykler.

Frans Elsass – barnebarn af Johannes V. Jensen, har som sin farfar en passion for motorcykler. Han har bl.a. været skribent på motorcykelmagasinet Motorrad, og vil

med udgangspunkt i sin farfars skribentvirksomhed fortælle om Jensen-familiens liv

med motorcykler.

Entré: 60 kr inkl. vin/øl og sandwich.

 

 

Onsdag d. 12. juli kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

 

Lørdag d. 22. juli kl. 14.00 - Koncert med Astrid Alsbjerg og Søren Lyhne

Astrid Alsbjerg skriver stemningsfulde sange på dansk om ældre tider, giftermål og sorger, den jyske hede og Johannes V. Jensens Kongens Fald, der har haft en særlig plads i hendes hjerte. Astrid optræder her sammen med sangskriver, Søren Lyhne, der ledsager med vokal og guitar, og som selv har rødder i det nordjyske. Arrangementet suppleres med oplæsning fra Kongens Fald.

Entré: 60 kr. inkl serveres vin og kanapeer.

 

 

Lørdag den 5. august kl. 14.00

Hanne på Harley i USA

Hanne Nielsen fra Farsø kørte rundt i Florida i 2014 sammen med sin mand og hun vil denne aften fortælle levende om turen og vise billeder fra rejsen. Der er desuden oplæsning af blandt andet essays og digte, som Johannes V. Jensen skrev på sine rejser til USA.

Entré: 60,00 kr. incl. øl/vin og sandwich.

 

Tirsdag d. 15. august kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø.

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

Torsdag 17. august kl. 19.30 på museet:

JULIE OG ANDREAS!

Norske Julie & Andreas er klassisk uddannede virtuoser. Gennem det usædvanlige

miks af den rå og melankolske bandoneon med den majestætiske og elegante

harpe, skaber duoen en dyb musikalsk spænding - og resultatet er fabelagtigt!

En sjælden og fortryllende musikalsk oplevelse i det nyskabende møde mellem

folk, tango og klassisk musik.

Billetpris: Kr. 100,- . Køb billet på Himmerlandsbilletten.dk, på de himmerlandske

biblioteker eller på museet. Der er begrænset antal pladser til koncerten.

I pausen serverer Museet vin og kanapeer.

Arrangører: Johannes V. Jensen Museet og Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

 

 

Onsdag d. 23. august kl. 19.30:

"Johs V. Jensen – Et helt naturligt liv".

Lars Handesten: Lektor, ph.d. forfatter til biografi om JVJ

Johannes V. Jensen havde det bedre med at skrive om natur og teknik end om sig selv. Derfor er der også mere at hente i hans digtning om årets gang og maskiner end om hans livs personlige problemer. Hans liv og digtning hang dog sammen, så foredraget fokuserer på biografien, som han skjulte, og på natursynet, som blev hans hjertesag.

60 kr inkl. kaffe og kage

 

 

Tirsdag den 5. september kl.19.30 - Dyk ned i Johannes’ forfatterskab

I læsekredsen vil vi gå på opdagelse i Johannes V. Jensens tekster for at erfare deres dybde og mangfoldighed. Gennem oplæsning, samtidig læsning af teksterne og efterfølgende dialog om dem vil vi i fællesskab erfare deres rigdom. Ole Wøide vil lede læsekredsen.

60 kr. inklusiv kaffe og kage.

Teksterne til læsekredsen kan du læse/downloade/printe her:

 

Torsdag den 28. september kl. 19.30: Anders Bune og Hygum Bondeorkester. Afvekslende med folkemusik fortælles om Thøger Larsens liv. De store temaer som hans digtning rummer, bliver gennemgået, og der vil også være eksempler på hans digtning på vestjysk dialekt. Anders Bune, som tidligere har skrevet og instrueret en forestilling om Thøger Larsen, fortæller.

60 kr inkl. kaffe og kage.

 

 

Lørdag den 7. oktober kl. 14.00: Nobelprismodtagerne i Farsø

- Afsløring af bronzebusten af Niels Bohr.

I 1943 modellerede Johannes V. Jensen en gipsbuste af sin nobelpriskollega Niels Bohr. Busten blev i 2015 ”genfundet” i Tibirke. Villum Fonden har bevilget midler til en bronzeafstøbning af busten. Vi afslører den smukke bronzebuste og fejrer begivenheden med taler, sang og musik samt et traktement med vin og kanapeer.

60 kr inkl. vin og kanapeer

 

 

Tirsdag den 17. oktober kl. 14.00-17.00: Familiearrangement: Kom og klip og fold

Kom og lav flotte skulpturer af kasserede bøger. Vi folder, bøjer, klipper, klister, tegner og maler i kasserede bøger. Vi har alt det, der skal bruges, så bare mød op til en hyggelig eftermiddag. Der serveres saftevand, kaffe/the og muffins.

Arrangementet er gratis.

 

 

Onsdag d. 18. oktober kl. 14.00 – ca. 16.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø.

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

Tirsdag den 24. oktober kl. 19.30 Generalforamling

 

Tirsdag den 14. november kl. 19.30: Dyk ned i Johannes' forfatterskab

I læsekredsen vil vi gå på opdagelse i Johannes V. Jensens tekster for at erfare deres dybde og mangfoldighed. Gennem oplæsning, samtidig læsning af teksterne og efterfølgende dialog om dem vil vi i fællesskab erfare deres rigdom. Teksterne vil blive udleveret, og Ole Wøide vil lede læsekredsen.

60 kr. inklusiv kaffe og kage.

 

 

Lørdag den 25. novemer: Familiearrangement: Kom og klip julepynt

Kom og lav julepynt, kort og gavemærker af bl.a. kasserede bøger, nodehæfter, tapeter, glanspapir m.m. Vi har alt det, der skal bruges, så bare mød op til en hyggelig eftermiddag. Der serveres saftevand, kaffe/the og julekager.

Arrangementet er gratis.

 

 

 

Flere arrangementer er på vej for 2017 - Hold øje med siden :)

 

 

 

**************************************

 

Sommer & Efterår

ARRANGEMENTER 2016

 

Lørdag d. 9. juli kl. 13.00:

Afsløring af bronzebuste og rundvisning i særudstillingen d. 9. juli kl. 13.00, guide Hans Støttrup Jensen. 40 kr. inkl vin, frugt og kransekage

 

Onsdag d. 13. juli kl. 19.00 – 21.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag d.3 . august kl. 19.00 – 21.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag d. 17. august kl. 19.30:

"Johannes V. Jensen og de fynske malere" - Foredrag ved Susanne Thestrup Truelsen

Johannes V. Jensen, der var god ven med Fynboerne, malerne Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen, har beskrevet sit indtryk af deres betydning i den danske kunsthistorie i bl.a. bogen om Johannes Larsen og hans billeder fra 1920:

”Grunden til at jeg er kommen med i denne Publikation er en personlig Tilskyndelse, det Venskabsforhold jeg staar i til Fynboerne, en Taknemlighedsgæld til dem som Kunstnere der er øget gennem allerede mange Aar, skønt vi vel ikke har fulgtes ad lige fra Begyndelsen; jeg føler mig i Generation med dem. Skønt hver har haft sin Udtryksmaade tror jeg det kan siges at vi har haft noget beslægtet i elementær Opfattelse og Smag. Omstændighederne og en levende Tilbøjelighed for bildende Kunst har ført mig i Symbiose med Malere. Naar jeg skal tænke efter er det heller ikke lidt jeg skylder dem, meget af dansk Natur jeg endnu ikke havde Blikket aabent for har de lært mig at skønne paa.” . 60 kr. inkl. Kaffe og kaffe

 

Tirsdag den 30. august kl. 19.30:

Foredrag ved Henning Linderoth, lektor og formand for Aakjærselskabet kommer og fortæller om relationen mellem Jensen og Aakjær, og han vil dykke særligt ned i Aakjærs bog Bondens Søn og Aakjærs liv. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag den 14. september kl. 19.30:

”Tværs over Limfjordens vande” - En aften med fællessang i limfjordsdigternes tegn. Vi synger en række sange fra Højskolesangbogen, som alle har udgangspunkt i limfjordsområdet. Nogle sange er kendte, andre mindre kendte. Fællessangene ledes og knyttes sammen af Else Bisgaard og Else Marie Drost. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Tirsdag den 4. oktober kl. 19.30:

”Kunstnerne i Tibirke Bakker”. Chr. Friis, formand for den lokal- og kulturhistoriske forening, Vejby-Tibirke Selskabet, holer foredrag om det liv, som Johannes V. Jensen levede i Tibirke Bakker i de mange sommerperioder fra 1913 – 1950, og det væld af spændende mennesker, kunstnere, arkitekter, videnskabsfolk m.m., som Johannes V. Jensen havde kontakt med i sommerlandet. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag den 19. oktober kl. 14.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Tirsdag den 25. oktober kl. 19.30:

Generalforsamling i Støtteforeningen for Johannes V. Jensen Museet.

 

Derefter foredraget ”Johannes V. Jensens mytebegreb” v. fhv. lektor Torben From, Skive. Som H. C. Andersen er uopløseligt knyttet til eventyret, har Johannes V. Jensen med myten skabt sin egen litterære genre. Mytebegrebet er alment, men Johannes V. Jensen giver det sin særlige prægning. Foredraget kaster lys over denne centrale del af Johannes V.’s forfatterskab.

Entré til foredraget 50 kr. inkl. kaffe og brød

 

Tirsdag den 1. november kl. 19.00 på museet: Gratis workshop med kunstneren Vibeke Rønsbo

 

Burde vi kalde vores Samfund: Efter Hånden?

Her skal du pejle dig ind på oplevelsen af at være et skrivende menneske i mødet med dine egne skriftspor på papiret. ’How to Remind?’ stiller ind på langsomhed, nærvær og eftertanke, mens samtidens sms’er og selfies suser og summer i sendemasterne. Hvornår kradser du stadig noget ned med dine kragetæer, og hvad får dig til måske oftest at ty til tydelige tastninger. Skriv løs og lad os derefter dele vores oplevelser og tanker om at være skrivende, være en skrift i en tid, hvor håndskriften udfordres af tasterne.

Dit indlæg kan blive en del af Vibeke Rønsbos borgerinddragende samtidskunstprojekt.

Arrangementet er gratis - Kaffe og kage: 20 kr.

 

Onsdag den 16. november kl. 19.00 på museet: Gratis Workshop og Salon- arrangement

 

On-line – Off -line, - en demokratisk udfordring?

Kom og giv dit besyv med om vores digitale samtid og fremtid. Her kan du frit formulere dine håb og drømme, samt frygt og bekymring for digitaliseringen. Sæt dit blik på uendeligt, slip dine tanker fri, fantasér, filosofér og forestil dig måske en fremtid, hvor det håndskrevne brev måske bliver den frie tankes rum. Skriv dit indlæg til tænketanken: ’Brevstemmer’ og lad os dele vores forestillinger om at være digitale (verdens-) borgere?

Vi håber, denne aften vil blive et generationsmøde om oplevelsen af at være on-line og off-line med udveksling af mange nuancer og perspektiver på vores tilværelse og samfund.

Dit indlæg kan blive en del af Vibeke Rønsbos samtidskunstprojekt: ’How to Remind?’

Arrangementet er gratis - Kaffe og kage: 20 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er mange forskelligartede arrangementer på museet henover året.

Fra foredrag og koncerter, til café- og sangaftener, omvisning, skoletjeneste, oplæsning, skriveværksted, overrækkelse af nobelprisen for årets Himmerlandsnovelle, og meget andet.

 

Vi arrangerer også byvandringer i Johannes V. og Thit Jensens fodspor, busture i Himmerland, cykelture, og meget andet.

 

Museet har særlige aktiviteter på plaklaten i Kulturarvsmåneden, og vi arrangerer også Limfjordsfortællinger på museet i sommerferien.

 

I kalenderen kan du løbende følge med i de mange arrangementer.

ARRANGEMENTER 2018:

 

 

Oversigt over planlagte arrangementer på museet i foråret 2018

- Foreløbig liste, flere arrangementer er på vej, følg med her på hjemmesiden

 

 

 

 

Lørdag d. 20. januar kl. 14.00 – 16.00: Reception

—Udgivelsen den nye kommenterede udgave af Himmerlandshistorier

Udgivelsen markeres med festtale v. Johannes Riis, litterær direktør på

Gyldendal, himmerlandsk spillemandsmusik og et traktement med vin og

kanapeer. Udgiverne Per Dahl og Aage Jørgensen er til stede og

præsenterer nyudgivelsen. Udgivelsen markeres samtidig med

en særudstilling af illustrationer til Himmerlandshistorier.

Entré: 60 kr. inkl. vin og kanapeer

 

 

Torsdag d. 15. februar kl. 19.30: Himmerland, virkeligheden og historierne

Foredrag om Johannes V. Jensens berømte himmerlandshistorier. Per Dahl er lektor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og har sammen med Aage Jørgensen netop udgivet Himmerlandshistorier i serien Danske Klassikere (Gyldendal). Entré: 60 kr. inkl. kaffe og kage

 

 

Tirsdag d. 6. marts kl. 19.30: Oplæsningsaften i Farsø Kirke v. Ole Wøide

Hvornår læste nogen sidst op for dig? Kom og hør Johannes V. Jensens erindringsmyte ”Kirken i Farsø” læst op i kirken i Farsø! Og glæd dig over mørket udenfor og indenfor, mens du hører Peter Seebergs historie ”Det sidste mørke”.

Entré: Gratis

 

 

Lørdag d. 7. april kl. 14.00: Åbning af særudstillingen ”Jensen & Naturen”

Entré: 60 kr. inkl. vin og kanapeer

 

 

Fredag d. 4. maj kl. 14.00: Overrækkelse af Johannes V. Jensen Museets Nobelpris for skoleelever

Entré: 60 kr. inkl. vin og kanapeer

 

 

Lørdag d. 9. juni kl. 13.00 – 17.00: Bustur gennem Johs.V. Jensens Vesthimmerland og vandretur i Hverrestrup Bakker.

Mødested: Farsø Busterminal

Vi følger i nobelprismodtagerens fodspor til steder, som havde stor betydning for ham i hans barndoms- og ungdomsår, og til lokaliteter, hvor flere af Himmerlandshistorierne har deres udspring. Bussen følger ruten Hvalpsund, Louns, Gedsted og Guldager. Undervejs fortælles om Johannes V.’s Vesthimmerland. Fra Guldager går turen til Skat Skoven og Hverrestrup Bakker med en indlagt travetur, hvor der berettes om områdets natur- og kulturhistorie. Der serveres kaffe m. brød. Pris: 150 kr. inkl. bus og kaffe m. brød

Tilmelding: Senest onsdag d. 6. juni til johannesvjensenmuseet@gmail.com, tlf. 2442 0125/2275 3544

 

 

Tirsdag d. 12. juni kl. 19 – 21: Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

Mødested: Turistkontoret Farsø, Torvet 1. Med udgangspunkt i mindestuen for Thit Jensen fortælles om Thits spændende liv og kamp for kvindesagen. Derefter går turen gennem Farsø by, hvor der beretter om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes - bl.a. kirken og kirkegården med familien Jensens gravsted, apoteket, barndomshjemmet og Johs. V.’s fødehjem, som i dag er museum for forfatteren. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe. Pris: 50 kr. inkl. entré og kaffe på Johannes V. Jensen Museet

 

 

Torsdag d. 21. juni kl. 19-21 Omvisning i museets særudstilling ”Jensen og Naturen”

Under omvisningen fortælles der om Johannes V. Jensens uforlignelige evne til at tilegne sig naturoplevelser og omsætte dem i kunstneriske udtryk, om hans naturalliance med de fynske malere og om hans store indsats for fredningen af danske landskaber. Entré: 50 kr. inkl. kaffe og kage.

 

 

 

 

Johannes V. Jensen Museet, Søndergade 48, 9640 Farsø

tlf. 9866 6788

Copyright @ All Rights Reserved