Det sker

 

Johannes V. Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

Tel: 9866 6788 / 2275 3544 / 2089 5544

Copyright @ All Rights Reserved

Sommer & efterår:

ARRANGEMENTER 2017

 

Torsdag d. 1. juni kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe. Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden. Mødested: Torvet 1, Farsø. 50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

 

Lørdag d. 10. juni kl. 14.00

Fernisering på udstillingen ”Vesthimmerlandske kunstnere i dialog med Johannes V. Jensen”.

En række vesthimmerlandske kunstnere går på opdagelse i Johannes V. Jensens liv og forfatterskab og omsætter inspirationen herfra til malerier og skulpturer udtrykt i et moderne formsprog. Værkerne udstilles på Johannes V. Jensen Museet i perioden 10. juni – 1. september 2017.

Der serveres vin og kanapeer ved ferniseringen. Fri entre

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Tirsdag d. 13. juni kl. 18.30 – ca. 21.30

Bustur i Johannes V. Jensens fodspor

En bustur i det smukke sommerland rundt til steder i Farsø og Vesthimmerland, der havde betydning for Johannes V. Jensen i hans barndoms- og ungdomsår, og til lokaliteter beskrevet i nogle af hans Himmerlandshistorier. Aftenen afsluttes med oplæsning og hyggeligt samvær på museet. Jens Munk guider og læser op.

Mødested: Busterminalen i Farsø.

150 kr. inkl. bus og kaffe m. kage

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Torsdag d. 15. juni kl. 15.00 - 17.00:

Syng sammen med Johannes V.

Til arrangementet vil sangelever fra Vesthimmerlands Kulturskole synge for på Johannes V. Jensens sange fra højskolesangbogen, bl.a. sange som "En sømand har sin enegang" og "Hvor smiler fager den danske kyst". Sangene akkompagneres af Kulturskolens sanglærer Line Mortensen og undervejs hører vi om historierne bag de enkelte sange.

Der serveres kaffe og kage. Fri entre

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

Arrangør: Vesthimmerlands Kulturskole og Johannes V. Jensen Museet

 

 

Tirsdag d. 20. juni kl. 19.30 – 21.00

Rundvisning på Johannes V. Jensen Museet.

Med udgangspunkt i museets samlinger fortæller Hans Støttrup den spændende og dramatiske historie om Johannes V. Jensen: Om hans familie og det konfliktfyldte forhold til søsteren Thit, om hans forfatterskab og om hans andre kunstneriske udfoldelser. 50 kr. inkl. kaffe.

Arrangementet er en del af Kulturarvsmåneden

 

 

Lørdag d. 8. juli kl. 14.00:

En familie med passion for motorcykler.

Frans Elsass – barnebarn af Johannes V. Jensen, har som sin farfar en passion for motorcykler. Han har bl.a. været skribent på motorcykelmagasinet Motorrad, og vil

med udgangspunkt i sin farfars skribentvirksomhed fortælle om Jensen-familiens liv

med motorcykler.

Entré: 60 kr inkl. vin/øl og sandwich.

 

 

Onsdag d. 12. juli kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

 

Lørdag d. 22. juli kl. 14.00 - Koncert med Astrid Alsbjerg og Søren Lyhne

Astrid Alsbjerg skriver stemningsfulde sange på dansk om ældre tider, giftermål og sorger, den jyske hede og Johannes V. Jensens Kongens Fald, der har haft en særlig plads i hendes hjerte. Astrid optræder her sammen med sangskriver, Søren Lyhne, der ledsager med vokal og guitar, og som selv har rødder i det nordjyske. Arrangementet suppleres med oplæsning fra Kongens Fald.

Entré: 60 kr. inkl serveres vin og kanapeer.

 

 

Lørdag den 5. august kl. 14.00

Hanne på Harley i USA

Hanne Nielsen fra Farsø kørte rundt i Florida i 2014 sammen med sin mand og hun vil denne aften fortælle levende om turen og vise billeder fra rejsen. Der er desuden oplæsning af blandt andet essays og digte, som Johannes V. Jensen skrev på sine rejser til USA.

Entré: 60,00 kr. incl. øl/vin og sandwich.

 

Tirsdag d. 15. august kl. 19.00 – ca. 21.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø.

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

Torsdag 17. august kl. 19.30 på museet:

JULIE OG ANDREAS!

Norske Julie & Andreas er klassisk uddannede virtuoser. Gennem det usædvanlige

miks af den rå og melankolske bandoneon med den majestætiske og elegante

harpe, skaber duoen en dyb musikalsk spænding - og resultatet er fabelagtigt!

En sjælden og fortryllende musikalsk oplevelse i det nyskabende møde mellem

folk, tango og klassisk musik.

Billetpris: Kr. 100,- . Køb billet på Himmerlandsbilletten.dk, på de himmerlandske

biblioteker eller på museet. Der er begrænset antal pladser til koncerten.

I pausen serverer Museet vin og kanapeer.

Arrangører: Johannes V. Jensen Museet og Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

 

 

Onsdag d. 23. august kl. 19.30:

"Johs V. Jensen – Et helt naturligt liv".

Lars Handesten: Lektor, ph.d. forfatter til biografi om JVJ

Johannes V. Jensen havde det bedre med at skrive om natur og teknik end om sig selv. Derfor er der også mere at hente i hans digtning om årets gang og maskiner end om hans livs personlige problemer. Hans liv og digtning hang dog sammen, så foredraget fokuserer på biografien, som han skjulte, og på natursynet, som blev hans hjertesag.

60 kr inkl. kaffe og kage

 

 

Tirsdag den 5. september kl.19.30 - Dyk ned i Johannes’ forfatterskab

I læsekredsen vil vi gå på opdagelse i Johannes V. Jensens tekster for at erfare deres dybde og mangfoldighed. Gennem oplæsning, samtidig læsning af teksterne og efterfølgende dialog om dem vil vi i fællesskab erfare deres rigdom. Ole Wøide vil lede læsekredsen.

60 kr. inklusiv kaffe og kage.

Teksterne til læsekredsen kan du læse/downloade/printe her:

 

Torsdag den 28. september kl. 19.30: Anders Bune og Hygum Bondeorkester. Afvekslende med folkemusik fortælles om Thøger Larsens liv. De store temaer som hans digtning rummer, bliver gennemgået, og der vil også være eksempler på hans digtning på vestjysk dialekt. Anders Bune, som tidligere har skrevet og instrueret en forestilling om Thøger Larsen, fortæller.

60 kr inkl. kaffe og kage.

 

 

Lørdag den 7. oktober kl. 14.00: Nobelprismodtagerne i Farsø

- Afsløring af bronzebusten af Niels Bohr.

I 1943 modellerede Johannes V. Jensen en gipsbuste af sin nobelpriskollega Niels Bohr. Busten blev i 2015 ”genfundet” i Tibirke. Villum Fonden har bevilget midler til en bronzeafstøbning af busten. Vi afslører den smukke bronzebuste og fejrer begivenheden med taler, sang og musik samt et traktement med vin og kanapeer.

60 kr inkl. vin og kanapeer

 

 

Tirsdag den 17. oktober kl. 14.00-17.00: Familiearrangement: Kom og klip og fold

Kom og lav flotte skulpturer af kasserede bøger. Vi folder, bøjer, klipper, klister, tegner og maler i kasserede bøger. Vi har alt det, der skal bruges, så bare mød op til en hyggelig eftermiddag. Der serveres saftevand, kaffe/the og muffins.

Arrangementet er gratis.

 

 

Onsdag d. 18. oktober kl. 14.00 – ca. 16.00

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø.

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Aftenen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

Tirsdag den 24. oktober kl. 19.30 Generalforamling

 

Tirsdag den 14. november kl. 19.30: Dyk ned i Johannes' forfatterskab

I læsekredsen vil vi gå på opdagelse i Johannes V. Jensens tekster for at erfare deres dybde og mangfoldighed. Gennem oplæsning, samtidig læsning af teksterne og efterfølgende dialog om dem vil vi i fællesskab erfare deres rigdom. Teksterne vil blive udleveret, og Ole Wøide vil lede læsekredsen.

60 kr. inklusiv kaffe og kage.

 

 

Lørdag den 25. novemer: Familiearrangement: Kom og klip julepynt

Kom og lav julepynt, kort og gavemærker af bl.a. kasserede bøger, nodehæfter, tapeter, glanspapir m.m. Vi har alt det, der skal bruges, så bare mød op til en hyggelig eftermiddag. Der serveres saftevand, kaffe/the og julekager.

Arrangementet er gratis.

 

 

 

Flere arrangementer er på vej for 2017 - Hold øje med siden :)

 

 

Sommer & Efterår

ARRANGEMENTER 2016

 

Lørdag d. 9. juli kl. 13.00:

Afsløring af bronzebuste og rundvisning i særudstillingen d. 9. juli kl. 13.00, guide Hans Støttrup Jensen. 40 kr. inkl vin, frugt og kransekage

 

Onsdag d. 13. juli kl. 19.00 – 21.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag d.3 . august kl. 19.00 – 21.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag d. 17. august kl. 19.30:

"Johannes V. Jensen og de fynske malere" - Foredrag ved Susanne Thestrup Truelsen

Johannes V. Jensen, der var god ven med Fynboerne, malerne Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen, har beskrevet sit indtryk af deres betydning i den danske kunsthistorie i bl.a. bogen om Johannes Larsen og hans billeder fra 1920:

”Grunden til at jeg er kommen med i denne Publikation er en personlig Tilskyndelse, det Venskabsforhold jeg staar i til Fynboerne, en Taknemlighedsgæld til dem som Kunstnere der er øget gennem allerede mange Aar, skønt vi vel ikke har fulgtes ad lige fra Begyndelsen; jeg føler mig i Generation med dem. Skønt hver har haft sin Udtryksmaade tror jeg det kan siges at vi har haft noget beslægtet i elementær Opfattelse og Smag. Omstændighederne og en levende Tilbøjelighed for bildende Kunst har ført mig i Symbiose med Malere. Naar jeg skal tænke efter er det heller ikke lidt jeg skylder dem, meget af dansk Natur jeg endnu ikke havde Blikket aabent for har de lært mig at skønne paa.” . 60 kr. inkl. Kaffe og kaffe

 

Tirsdag den 30. august kl. 19.30:

Foredrag ved Henning Linderoth, lektor og formand for Aakjærselskabet kommer og fortæller om relationen mellem Jensen og Aakjær, og han vil dykke særligt ned i Aakjærs bog Bondens Søn og Aakjærs liv. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag den 14. september kl. 19.30:

”Tværs over Limfjordens vande” - En aften med fællessang i limfjordsdigternes tegn. Vi synger en række sange fra Højskolesangbogen, som alle har udgangspunkt i limfjordsområdet. Nogle sange er kendte, andre mindre kendte. Fællessangene ledes og knyttes sammen af Else Bisgaard og Else Marie Drost. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Tirsdag den 4. oktober kl. 19.30:

”Kunstnerne i Tibirke Bakker”. Chr. Friis, formand for den lokal- og kulturhistoriske forening, Vejby-Tibirke Selskabet, holer foredrag om det liv, som Johannes V. Jensen levede i Tibirke Bakker i de mange sommerperioder fra 1913 – 1950, og det væld af spændende mennesker, kunstnere, arkitekter, videnskabsfolk m.m., som Johannes V. Jensen havde kontakt med i sommerlandet. 60 kr. inkl. Kaffe og kage

 

Onsdag den 19. oktober kl. 14.00:

Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø, mødested Turistkontoret, Torvet 1, Farsø. Guide: Inger-Lise Jæger. 50 kr inkl. Kaffe og kage

 

Tirsdag den 25. oktober kl. 19.30:

Generalforsamling i Støtteforeningen for Johannes V. Jensen Museet.

 

Derefter foredraget ”Johannes V. Jensens mytebegreb” v. fhv. lektor Torben From, Skive. Som H. C. Andersen er uopløseligt knyttet til eventyret, har Johannes V. Jensen med myten skabt sin egen litterære genre. Mytebegrebet er alment, men Johannes V. Jensen giver det sin særlige prægning. Foredraget kaster lys over denne centrale del af Johannes V.’s forfatterskab.

Entré til foredraget 50 kr. inkl. kaffe og brød

 

Tirsdag den 1. november kl. 19.00 på museet: Gratis workshop med kunstneren Vibeke Rønsbo

 

Burde vi kalde vores Samfund: Efter Hånden?

Her skal du pejle dig ind på oplevelsen af at være et skrivende menneske i mødet med dine egne skriftspor på papiret. ’How to Remind?’ stiller ind på langsomhed, nærvær og eftertanke, mens samtidens sms’er og selfies suser og summer i sendemasterne. Hvornår kradser du stadig noget ned med dine kragetæer, og hvad får dig til måske oftest at ty til tydelige tastninger. Skriv løs og lad os derefter dele vores oplevelser og tanker om at være skrivende, være en skrift i en tid, hvor håndskriften udfordres af tasterne.

Dit indlæg kan blive en del af Vibeke Rønsbos borgerinddragende samtidskunstprojekt.

Arrangementet er gratis - Kaffe og kage: 20 kr.

 

Onsdag den 16. november kl. 19.00 på museet: Gratis Workshop og Salon- arrangement

 

On-line – Off -line, - en demokratisk udfordring?

Kom og giv dit besyv med om vores digitale samtid og fremtid. Her kan du frit formulere dine håb og drømme, samt frygt og bekymring for digitaliseringen. Sæt dit blik på uendeligt, slip dine tanker fri, fantasér, filosofér og forestil dig måske en fremtid, hvor det håndskrevne brev måske bliver den frie tankes rum. Skriv dit indlæg til tænketanken: ’Brevstemmer’ og lad os dele vores forestillinger om at være digitale (verdens-) borgere?

Vi håber, denne aften vil blive et generationsmøde om oplevelsen af at være on-line og off-line med udveksling af mange nuancer og perspektiver på vores tilværelse og samfund.

Dit indlæg kan blive en del af Vibeke Rønsbos samtidskunstprojekt: ’How to Remind?’

Arrangementet er gratis - Kaffe og kage: 20 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er mange forskelligartede arrangementer på museet henover året.

Fra foredrag og koncerter, til café- og sangaftener, omvisning, skoletjeneste, oplæsning, skriveværksted, overrækkelse af nobelprisen for årets Himmerlandsnovelle, og meget andet.

 

Vi arrangerer også byvandringer i Johannes V. og Thit Jensens fodspor, busture i Himmerland, cykelture, og meget andet.

 

Museet har særlige aktiviteter på plaklaten i Kulturarvsmåneden, og vi arrangerer også Limfjordsfortællinger på museet i sommerferien.

 

I kalenderen kan du løbende følge med i de mange arrangementer.

Arrangementer 2018:

 

 

Lørdag d. 20. januar kl. 14.00 – 16.00: Reception

—Udgivelsen den nye kommenterede udgave af Himmerlandshistorier

Udgivelsen markeres med festtale v. Johannes Riis, litterær direktør på

Gyldendal, himmerlandsk spillemandsmusik og et traktement med vin og

kanapeer. Udgiverne Per Dahl og Aage Jørgensen er til stede og

præsenterer nyudgivelsen. Udgivelsen markeres samtidig med

en særudstilling af illustrationer til Himmerlandshistorier.

Entré: 60 kr. inkl. vin og kanapeer

 

 

Torsdag d. 15. februar kl. 19.30: Himmerland, virkeligheden og historierne

Foredrag om Johannes V. Jensens berømte himmerlandshistorier. Per Dahl er lektor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og har sammen med Aage Jørgensen netop udgivet Himmerlandshistorier i serien Danske Klassikere (Gyldendal). Entré: 60 kr. inkl. kaffe og kage

 

 

Tirsdag d. 6. marts kl. 19.30: Oplæsningsaften i Farsø Kirke v. Ole Wøide

Hvornår læste nogen sidst op for dig? Kom og hør Johannes V. Jensens erindringsmyte ”Kirken i Farsø” læst op i kirken i Farsø! Og glæd dig over mørket udenfor og indenfor, mens du hører Peter Seebergs historie ”Det sidste mørke”.

Entré: Gratis

 

 

Lørdag d. 7. april kl. 14.00: Åbning af særudstillingen ”Jensen & Naturen”

Med fotos fra Johannes V.'s egne albums og malerier af bl.a. de fynske malere sætter udstillingen fokus på den store forfatters naturbegejstring og hans politiske engagement i fredningssagen.

Festtale v. Chr. Mejdahl, fhv. formand for folketinget.

Der serveres vin og kanapeer.

Entré: Medlemmer 50 kr., andre 70 kr.

 

 

Tirsdag d. 17. april kl. 19.30: De tre jyske tenorer

De tre jyske tenorer - Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen - udgjorde ikke en trio men havde hver sin store stemme i det tidlige 1900-tals digtning.

Museet indbyder til en aften med fællessang, fortælling og oplæsning ved lokale kræfter.

Der serveres rødvin og ost.

Entré: Medlemmer 40 kr., andre 60 kr.

 

 

Fredag d. 4. maj kl. 15.30: Overrækkelse af Johannes V. Jensen Museets Nobelpris for skoleelever

Vinderne af Johannes V. Jensen Museets nobelpriskonkurrence for skoleelever får overrakt deres præmier ved en festlighed på museet.

Festtaler er borgmester Per Bach Laursen.

Der serveres vin og kanapeer.

Entré: Medlemmer 50 kr., andre 70 kr.

 

 

Lørdag d. 26. Maj kl. 14.00: Johannes V. Jensens naturdigtning

I tilknytning til særudstillingen "Jensen og Naturen" vil Ole Wøide læse tekster, der viser forskellige sider af Johannes V. Jensens naturglæde, og tale om disse teksters budskab til vores nutid.

Efter oplæsningen er der mulighed for at bese særudstillingen.

Der serveres kaffe m. kage.

Entré: Medlemmer 40 kr., andre 60 kr.

 

 

Lørdag d. 9. juni kl. 13.00 – 17.00: Bustur gennem Johannes V. Jensens Vesthimmerland og vandretur i Hverrestrup Bakker

Vi følger i nobelprismodtagerens fodspor til steder, som havde stor betydning for ham i hans ungdomsår. I Hverrestrup Bakker er der indlagt en travetur, hvor der berettes om områdets natur- og kulturhistorie.

Husk passende fodtøj til travetur.

Tilmelding: Senest onsdag d. 6. juni til vesthimmerland@dn.dk, tlf. 4051 5213 eller johannesvjensenmuseet@gmail.com, tlf. 2442 0125 ell. 2275 3544

Pris: 150 kr. inkl. bus og kaffe m. brød

 

 

Tirsdag d. 12. juni kl. 19 – 21: Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

Med udgangspunkt i mindestuen for Thit Jensen fortælles om Thits spændende liv. Derefter går turen gennem Farsø by, hvor der berettes om steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes - bl.a. kirken og kirkegården med familiens gravsted, og Johs. V.’s fødehjem, som i dag er museum for forfatteren. Til slut rundvisning på Johs. V. Museet og en kop kaffe.

Pris: 50 kr. inkl. entré og kaffe på Johannes V. Jensen Museet

 

 

Torsdag d. 21. juni kl. 19.30 – 21.00: Omvisning i museets særudstilling

”Jensen og Naturen”

Hør om Johannes V.'s naturbegejstring, om hans kamp for fredningen af De Himmerlandske Heder og om hans eminente skildringer af dansk vejr, landskaber og årstider.

Aftenen afsluttes med en kop kaffe m. kage.

Entré: 50 kr. inkl. kaffe og kage.

 

 

Lørdag d. 7. juli kl. 14.00 – 16.00: Lørdagsmatiné med foredrag og koncert

Rune Engelbreth Larsen, idéhistoriker, forfatter og medlem af Etisk Råd holder foredrag med temaet ”Naturens egenværdi – og hvorfor vildere natur er mulig og vigtig i Danmark”. Rune Engelbreth har netop udgivet bogen ”Vildere vidder i dansk natur”. Det musikalske indslag leveres af en trio bestående af Henrik Platz (vokal og guitar), Mikkel Uttrup (guitar) og Jens Nørgaard (bas). Koncerten tager udgangspunkt i albummet ”Nu kommer lyset”, som er en kombineret CD & Bog med Henrik Platz’ nye musikalske fortolkninger af Johannes V. Jensens skønne naturdigte.

Der serveres vin og sandwichs. Entre medlemmer 50 kr., ikke medlemmer 70 kr.

 

 

Tirsdag d. 10. juli kl. 19 – 21: Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

Se beskrivelsen d. 12. juni

 

 

Onsdag d. 8. august kl. 19 – 21: Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

Se beskrivelsen d. 12. juni

 

 

Lørdag d. 11. august kl. 14.00 – 16.00: Lørdagsmatiné med fællessang og musik

Sommerstemninger i danske og nordiske sange og viser. Vi skal synge sammen, og der bliver lidt at lytte til. Else Bisgaard og Else Marie Spanggaard Drost (klaver) fortæller undervejs.

Karen Rolskov medvirker på fløjte.

Der serveres hvidvin og frugt.

Entre medlemmer 40 kr., ikke medlemmer 60 kr.

 

 

Lørdag d. 1. september kl. 13 – 17: Johannes V. Jensen og De Himmerlandske Heder –

En tur til De Himmerlandske Heder

Vores tur til hederne begynder på Johannes V. Jensen Museet i Farsø. Her ser vi museets særudstilling ”Jensen & Naturen” og indtager en let frokost. Lektor Aage Jørgensen fortæller under spisningen om Johannes V.’s engagement i kampen for fredningen af danske landskaber. Herefter går turen til De Himmerlandske Heder i egen bil med stop ved en række udvalgte udsigtspunkter og mulighed for traveture på heden. Undervejs berettes der om hedernes natur- og kulturhistorie.

 

Tilmelding: Senest onsdag d. 29. august til vesthimmerland@dn.dk, tlf. 4051 5213 eller johannesvjensenmuseet@gmail.com, tlf. 2442 0125/2275 3544

Pris: 100 kr. inkl. frokost på museet med øl/vand og snaps

 

 

Onsdag d. 19. september kl. 19.30: Hedeselskabets udvikling gennem tiderne ved projektchef Vibeke Højen

I 2016 fejrede Hedeselskabet sit 150 års jubilæum. Vibeke Højen fortæller om selskabets oprettelse, dets allerførste aktiviteter og de mænd, der stod i spidsen for selskabets bl.a. E. M. Dalgas. Hedeselskabet blev stiftet med det formål at frugtbargøre de jyske heder. I takt med nye behov og ændret natursyn har Hedeselskabets omlagt sin indsats og arbejder i dag med langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen.

 

Entre: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.

 

 

Torsdag d. 27. september kl. 19.30: De fynske malere og deres kunst

Lederen v. Johannes Larsen Museet, Mette Ladegaard Thøgersen, holder foredrag om de fynske malere og livet på Møllebakken i Kerteminde. Her byggede Johannes og Alhed Larsen deres villa, som blev et samlingssted for datidens kunstnere. I dag rummer Møllebakken det smukke Johannes Larsen Museum med villa, have og udstillingslokaler.

 

Entre: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre, inkl. kaffe og kage

 

 

Lørdag d. 6. oktober kl. 14 – 16: Matiné med guitarsolisten Alejandro Sancho.

En intimkoncert i samarbejde med musikhuset ALFA

I pausen serveres der vin og kanapeer.

 

Entré: 100 kr inkl. vin og kanapeer

 

 

Lørdag den 13. oktober : Bustur til Johannes Larsen Museet og Fåborg Museum

Vi besøger Alhed og Johannes Larsens helt særlige hjem på Møllebakken, Kerteminde, hvor vi får en rundvisning i museumsdelen og forhåbentlig en frokost i nyrenoverede interiører. Derefter besøger vi Fåborg Museum med de mange fynske malere. Her får vi ligeledes en rundvisning.

Pris 600 kr. inkl. bus, kaffe m. brød i bussen, entréer og omvisninger samt frokost (ekskl. drikkevarer). Betaling sker i bussen

 

Afgang fra Farsø busterminal kl. 06.30, hjemkomst ca. kl. 19.30.

Der er et begrænset antal pladser, ca. 30, til rådighed som kan reserveres efter "først til mølle" princippet.

 

Tilmelding senest 5. okt. på johannesvjensenmuseet@gmail.com eller tlf. 2442 0125 / 2275 3544

 

 

Onsdag d. 17. oktober kl. 14 – 16: Byvandring i Thit og Johannes V. Jensens fødeby Farsø

På turen rundt i byen beretter Inger-Lise Jæger om de steder, som havde stor betydning for familien Jensen og de to søskende Thit og Johannes. Byvandringen afsluttes med rundvisning på museet og en kop kaffe.

 

Pris: 50 kr. inkl. kaffe m. kage

 

 

Torsdag d. 18. oktober kl. 14-16: Familiearrangement: Kom og klip og fold

Kom og lav flotte skulpturer og æsker af kasserede bøger. Vi folder, bøjer, klipper, klister, tegner og maler i kasserede bøger. Vi har alt værktøjet og en del bøger, men medbring gerne selv et par bøger.

 

Børn gratis adgang, voksne 25 kr. Der serveres kaffe, saftevand og kage.

 

 

Onsdag d. 31. oktober kl. 19.30: Generalforsamling i Støtteforeningen ved Johannes V. Jensen Museet

Efter generalforsamlingen orienteres der om museumsbyggeriet og museumsleder Peter Hørup fortæller om den kommende særudstilling.

 

 

!!! AFLYST !!! Tirsdag 6. november kl. 19.30: Thit - og den elskede og hadede storebror; Johannes V. Jensen !!! AFLYST !!!

Spændende foredragsaften. Litteraturhistorikeren Jens Andersen, forfatter til ”Thit – den sidste Valkyrie”, vil gennem Thit give et spændende blik på barndomshjemmet, forældrene, familien, byen Farsø, Himmerland. Og ikke mindst den elskede og hadede storebror Johannes.

Arrangeret i samarbejde mellem Vesthimmerlands Museumsforening og Thits Venner.

 

Pris 60,- kr. Billetter købes på Himmerlandsbillletten. NB: FOREDRAGET AFHOLDES PÅ VESTHIMMERLANDS MUSEUM

 

 

Torsdag d. 15. november kl. 19.30: Nåede de færgen?

Aftenen indledes med en oplæsning af Johannes V. Jensens myte ”Nåede de færgen? ” Ole Wøide læser op, kommenterer og lægger op til en dialog om teksten. Efterfølgende ser vi Carl Th. Dreyers berømte filmatisering af myten. Dreyers skildring af den dramatiske historie fik titlen ”De nåede færgen”. Vi hører om filmens tilblivelseshistorie og sammenligner tekst og film.

 

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.

 

 

Lørdag d. 8. december kl. 14-16: ”Vor Sol er bleven kold”

Et arrangement med oplæsning, sang, æbleskiver og gløgg. Vi læser op af Johannes V. Jensens himmerlandshistorier og myter og fortæller om hans fascination af solhvervet. Kom til en (u)hyggelig eftermiddagsstund på museet.

 

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre

 

2019

 

Tirsdag d. 15. januar kl. 19.30: Introduktion til Kongens Fald

Peter Q. Rannes, centerleder på Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgaard, har i artikler og kronikker beskæftiget sig med Johs. V. Jensen og hans forfatterskab. I hans gennemgang af Johs. V. Jensens Kongens Fald vil han bl.a. sætte fokus på bogen som en meget himmerlandsk bog og vise, at den egentlig er en dårlig roman – men alligevel et fantastisk stykke litteratur.

 

Entré: 40 kr. for medlemmer, 60 kr. for andre inkl. kaffe og kage.